Szuvasodás miatt letört fog

Szuvasodás, esetleg nagy tömés miatt letört fog: Ez mint a képen is látható előfordulhat az elülső fogakkal és a hátsó fogakkal egyaránt. A fogak ellátása ebben az esetben a megmaradt fogrész nagyságától függ akár elülső, akár hátsó fogról van szó.

lyukas_1.pngNagy rész maradt meg

Ekkor még egyszerűbben megoldható a probléma töméssel. Rendelőnkben a fogszínhez igazodva több árnyalatból, anatómikus formát mintázva készítjük el töméseinket. Orvosaink szaktudása és magas esztétikai igénye garantálja a szép végeredményt. 

lyukas_2.pngA fog nagyobbik része, vagy fele megmaradt

Elülső fognál- direkt, vagy indirekt héjjal látjuk el a fogat. Direkt héj technikának a nagy előnye hogy egy ülésben szinte 100%-osan elkészül. Nincs szükség fogtechnikus bevonására és minimálinvazív (a fog anyagát megkímélve). Tükörfényesre felpolírozható porcelánszemcsékkel dúsított kompozit anyagból. 
Hátsó fogaknál- betét (inlay, onlay) készíthető. Ez tulajdonképpen egy a technikus által készített tömés, mely egy darabban kerül beragasztásra. Nagyon szép és keményebb, kopásállóbb mint a direkt tömés, ezért lehet nagyobb részeket is pótolni úgy, hogy még nem kell lecsiszolni a fogat koronához.

lyukas_3.pngA fog kis része, esetleg csak egy gyökér maradt meg

Ekkor üvegrost csapos felépítéssel látjuk el a fogat. A fogtechnikus pedig koronát készít rá. A high-techfémmentes fogpótlások alkalmazásával tökéletesen élethű fogpótlásokat alkot az erre szakosodott fogtechnikusunk.

lyukas_4.pngMélyen ínyszél vagy csontszél alá szuvasodott fog

Amennyiben korona hosszabbító műtét alkalmazható a fog még megmenthető. A legtöbb esetben azonban a fogat el kell távolítani. Ne keseredjenek el azok akik ilyen problémával küzdenek, mert az implantációs eljárások lehetőséget nyújtanak úgy pótolni a fogat a mellette lévő fogakhoz nem kell hozzányúlni.

 

Letört a foga? Kérjen időpontot most:
Nádor Dent Kft.Telefon: +36 20 77 88 011 +36 1 707-0705Cím: 1117 Budapest Szerémi út 7/A. I. em. 101.Szombat délelőtti ügyelet:9.00-13.00Tel: +36 1 707-0705