Mosolytervezés (Smiledesign)

 

Társas érintkezéseink során, amikor beszélgetünk, vajon mi az első dolog, amit észrevesznek, megnéznek rajtunk?
A szemünk és a mosolyunk. Hogy mosolygunk-e egyáltalán vagy elrejtjük azt, mert szégyelljük. Egy esztétikus, egészséges mosoly önbizalmat és sikert adaz élet minden területén. Természetes, hogy szépnek, fiatalosnak szeretnénk látszani. Van egy lépés, amellyel akár drámaian megváltoztathatjuk megjelenésünket. Jöjjön el hozzánk és megtudhatja, hogyan tudunk fiatalítani arcán és személyre szólóan megtervezzük mosolyát, arc- és mosolyesztétikai beavatkozásainkkal. 

 

smiledesign


 

"Láss, ne csak nézz!"

Mi is az a mosolytervezés?
Egyfajta komplex szemléletmód, mellyel a fogorvos kezeli betegét. Nemcsak az egyes fogakat és az adott fog problémáját nézi, hanem látja az egész embert, habitusát, arckarakterét, mosolyát, kisugárzását. Smiledesign használatával végeredményként elérjük az álommosolyt, szépül arcunk, fiatalodunk (nem feltétlenül csak fogászati kezeléseket alkalmazva).

A szemléletmód mögött pontos szabályok, diagnosztika, kezelési terv és kivitelezés rejlik. Bizonyára sokan meglepődnek, de a szép mosolynak, fogazatnak, arcnak is megvannak a szabályai. A mosolytervezéssel foglalkozó fogorvosnak ismernie kell ezeket a szabályokat.

Mi a legnagyobb előnye a mosolytervezésnek?
Úgy változtatjuk át mosolyát és fiatalítjuk meg arcát, hogy előre látjuk már a végeredményt. Választhat a mosolytervek közül és változtathat rajtuk.

 

 

Mosolytervezés a rendelőnkben:


1. Megismerjük Önt (habitusát, igényeit, problémáit).
2. Az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia ajánlása szerint egy digitális fotósorozat készül Önről: arcáról, fogairól szigorúan meghatározott módszer szerint. Rendelőnkben a Canon tükörreflexes rendszereit használjuk, melyek kifejezetten fogászati és makro fotózásra lettek kifejlesztve.

3. Amennyiben szükséges tanulmányi mintát és röntgent készítünk.

4. Elkészítjük a terveket mosolyának átalakításáról, melyet Ön is megnézhet, kézbe vehet, változtathat rajta. Ehhez elengedhetetlen a Smylist mosolytervező szoftverünk segítsége, melyben több mint 60.000 féle mosolyból válogathatunk az alapszabályok betartásával. A Smylist Professzionális mosolytervező programba integrálva az Ön fotóit, megtervezzük az Ön arcához, habitusához legjobban illő mosolyokat. A végén aztán a több lehetőség közül kiválaszthatja a leginkább tetszőt, akár otthon, családja segítségével.

5.  A megtervezett mosoly kivitelezéséhez sokszor több szakembert is bevonunk: fogszabályzó szakorvos, szájsebész, plasztikai sebész, fogtechnikus stb.

6.  Lehetőség van úgynevezett wax up és mock up készítésére. Ezeken már előre látjuk a  végeredményt 3 dimenzióban és ideiglenesként akár szájban is próbálgathatjuk, változtathatjuk, amíg teljesen elégedettek nem leszünk az eredménnyel. Ekkor a tervnek megfelelően átváltoztatjuk a mosolyt a szájban és már nem ér minket kellemetlen meglepetés a végén.
7.  Rendelőnkben arcunk szépítésére, fiatalítására lehetőség van fogászati kezeléseken kívül is, arcesztétikai beavatkozásainkkal.


Amennyiben érdekli, olvasson kicsit többet a gyakorlati mosolytervezésről!
Az itt leírt példák csak érdekességek és csak egy kis részét képezik a teljes mosolytervezésnek.


 

A mosolytervezés kiindulópontja maga a beteg:

• Milyen az Ön habitusának összetétele a 4 archetípus közül?

Igen, mindegyik jellemnek megvannak a fogazati jellegzetességei (színek, formák, fogállások) és a szemünk, szánk formája, a jellegzetes barázdák az arcunkon is korrelálnak a belsőnkkel. Amennyiben változtatunk fogainkon, mosolyunkon vagy arcunk egyéb képletein, javítani tudunk megjelenésünkön, fiatalodni-szépülni tudunk. Habitusunktól teljesen eltérő változtatásokat azonban nem szabad tenni, mert felbomlik a külsőnk és belsőnk közti harmónia és rontunk kisugárzásunkon.

• Milyen életkorú a betegünk:

Pl.: Álljon tükör elé és mondjon 3 M-et (MMM). Majd a végén nézze meg, hány mm villan ki felső ajka alatt a két nagymetszőjéből. 5 mm, vagy több: fiatal, 5-2: középkorú, kevesebb mint 2 mm: idősek. Amennyiben fiatalítani szeretnénk középkorú páciensünkön határozzunk meg olyan foghosszt, hogy minél több látszódjon ki (4-5 mm). Egy idős betegnél azonban nevetséges és mű hatású, ha 5 mm kilátszik a fogból, de egy 2-3 mm-rel fiatalosítani tudjuk mosolyát anélkül, hogy disszonanciát érnénk el.

• Hölgy, vagy férfi páciensről van szó.

• Milyen a testfelépítése.

Amikor a fogak nagysága (hossza, szélessége) arányos a testfelépítéssel, szebbnek látszik a mosoly, de ezzel is lehet játszani: pl. Egy vékonyabb, nőiesebb testalkatú férfinak, ha kicsit nagyobb, robosztusabb fogakat tervezünk, akkor javítunk megjelenésén, férfiasabbá tesszük mosolyát, kisugárzását. Viszont ha túlzásokba esünk és egy magasabb, izmosabb testalkatú férfihoz illő fogakat terveznénk betegünknek, nevetségessé tennénk mosolyát, rontanánk megjelenésén.

Milyen az arca (arányok, síkok, formák).

Pl.: Esztétikusabb, ha a felső fogsor íve (a fogak metsző és rágóélét összekötő egyenes) párhuzamos a szem pupilláit összekötő egyenessel, mintha eltér attól.

• Milyen formájúak az arcon lévő képletek.

Álljon tükör elé, ne mosolyogjon és nézze meg, mi az, amit kiemelne arcán, mert szép, előnyös és mi az, amit elrejtene (szeme, szemöldöke, orra, szája, arcformája, bőre, homloka, álla, arccsontja...). Mosolygáskor, beszéd közben fogaink lefutásának íve, mosolyunk teltsége, egyes fogak formája, nagysága, egymáshoz való aránylásuk mind elfedhetnek és kiemelhetnek előnyös és előnytelen képleteket arcunkon.

Szeretné a kezelés előtt látni mosolyát? Kérjen időponot most!
Nádor Dent Kft.Telefon: +36 20 77 88 011 +36 1 707-0705Cím: 1117 Budapest Szerémi út 7/A. I. em. 101.Szombat délelőtti ügyelet:9.00-13.00Tel: +36 1 707-0705