Implantáció  

 

A fogászati implantátumok használata a szabályok betartásával teljesen biztonságossá vált. Az implantátumnak nincs egészségkárosító hatása. Betegek sokaságának nyújt megoldást az implantáció, életminőségük javítására és ad egy jobb (mindennél jobb) választási lehetőséget hiányzó fogainak pótlására:


• Fogatlanság, kevés megmaradt fog---fix híd implantátummal: akik fogatlanul vagy csak nagyon kevés foggal kénytelenek élni életüket, fogaik elvesztésével egyben elvesztettek valami mást is: az önfeledt mosolygás, beszéd és evés örömét. Negatívan hat az életük minden területén. Az implantátumok segítségével elkészülő fix híd leírhatatlan fordulatot hoz életükben.

•  Csak egy vagy kevés fog hiányzik---szomszédos fogak védelme implantátummal: Akinél csak egy, vagy kevés fog hiányzik, nagy előnnyel jár, ha implantátummal pótoljuk a hiányt. Hiszen fogbeültetésnél a hiány melletti fogakat nem kell bántani, egészségesek, épek maradhatnak és ennél fontosabb tény kevés van a fogászatban a betegek számára.

Miért ne választaná Ön is a fogbeültetést  foghiányának pótlására, hiszen annyian Ön előtt már élvezik előnyeit?! Straumann svájci implantátum rendszert használunk rendelőnkben.  A fogbeültetés biztonságos mert:

  • Az implantátum gyártó: A gyártás laboratóriumi körülmények között a cég Baseli központjában történik. Minden egyes implantátumot külön steril csomagolásba zárnak és így küldik szét a világ számos országába. Az implantátumot steril csomagolásból közvetlenül a szájba helyezés előtt bontjuk ki.
  • Az implantációt rendelőnkben altatásban, vagy helyi érzéstelenítésben végezzük és ez így fájdalommentes.
  • Fogbeültetés menete szigórúan betartott:

1. Első lépésként a fogbeültetés előtt az orvos pontos tervet készít 3D CT segítségével. A fogászati CT (Cone-Bean Ct) nagyon kis felbontású rendszer, melyet speciálisan implantációs  alkalmazásra fejlesztettek ki. Ez alapján tizedmilliméter pontossággal meghatározható, hogy az implantálni kívánt területre, mekkora implantátum kerüljön a környező idegek és egyéb képletek megsértése nélkül. Így kiderül az is, ha implantáció előtt csontpótlásra van szükség. Amennyiben túl vékony, vagy alacsony a csont, ahhoz, hogy elférjen az implantátum, csontpótolni kell.

2. lépés: A fogorvos és fogtechnikus együttműködésével a CBCT alapján aztán egy számítógépes navigáció készül a betegről, mely alapján megtörténik a fogbeültetés.

3.lépés: implantáció: teljes fájdalommentességben és sterilításban zajlik.

4.lépés:lábadozás otthon: fogbeültetés után általában kevés panasz jelentkezik, mely lehet duzzanat, fájdalom az implantációs területen. Ezek fájdalomcsillapítóval, az arc hűtésével és esetlegesen antibiotikummal, jól kezelhetők.

5.lépés: 7-10 nappal a fogbeültetés után varratszedés következik. 

Ma az igazi kihívást nem az implantátum becsontosodása jelenti, mert ez már megoldott probléma, hanem a hosszútávon esztétikus felépítmény elkészítése implantátumra. A sikerhez elengedhetetlen a felkészült és tapasztalattal bíró implantációs szakember tudása és egy precíz, komoly múlttal rendelkező implantációs rendszer használata.

Rendelőnkben Dr. Vaszilev Kaloján fogszakorvos, implantológus orvos végzi a szájsebészeti beavatkozásokat. Vaszilev doktor az ITI implantációs társaság tagja, számos magyarországi és európai továbbképzésen, gyakorlati kurzuson részt vett. A világ legnevesebb szájsebészeitől tanulva folyamatosan bővíti tudásátaz implantáció terén. Rendelőnk felszereltségébe tartoznak speciálisan a fogbeültetésre és csontpótlásra kifejlesztett gépek, műszerek, melyek a világ legjobbjai közé tartoznak.

Foghiánya van ? Kérjen időpontot most!
Nádor Dent Kft.Telefon: +36 20 77 88 011 +36 1 707-0705Cím: 1117 Budapest Szerémi út 7/A. I. em. 101.Szombat délelőtti ügyelet:9.00-13.00Tel: +36 1 707-0705