Gyökérkezelés és a góc kérdése


NádorDent

 

Amikor a szuvas folyamat eléri a fogbelet és a fog elhal, nagy fájdalmakat okoz, ilyenkor még mindig van esély a fog megmentésére gyökérkezeléssel. Tudniuk kell azonban, hogy a leggondosabb és legprecízebb tehnikák ellenére is a gyökérkezelés mindig egy komprommisszum: ezek a fogak könnyebben elrepednek, elszíneződnek és a jó gyökértömés ellenére a gyökércsúcson gyulladás alakulhat ki. Soha nem lesznek már olyan értékűek, mint egy élő fog.

 

 

Ennek ellenére rendelőnkben mindent megteszünk az ilyen gondokkal küzdő pácienseink maximális ellátására és a fogak megmentésére.

A gyökérkezelést alapos érzéstelenítést követően kezdjük el, a kezelés szinte fájdalommentes. A beavatkozáshoz a legmodernebb gépi és kézi eszközökkel szereltük fel rendelőnket: Endomaster elektromos gyökércsúcs lokalizáló gép, gépi gyökércsatorna tágító rendszer, ultrahangos gyökércsatorna átöblítő készülék. Az előbb említett Endomaster elektromos gyökércsúcs lokalizáló gép tulajdonképpen egy fog GPS. Tizedmiliméter pontossággal kimutatja, hogy a gyökérkezelő tű hol helyezkedik el a fogban és hol ér véget a gyökér. Ennek segítségével elkerülhető, hogy túl rövid vagy túl hosszú gyökértöméseket készítsünk, melyek gyulladáshoz vezetnének.

Ezeknek az eszközöknek a használatával ma már sokkal biztonságosabb a gyökérkezelés, amhez hozzájárul legújabb gépünk a Biolasetől az eZlase. Ez egy olyan lágylaser amely képes elpusztítani a gyökércsatornában lévő baktériumokat.

 

 

Góc kérdése

A gócos folyamatok olyan megbújt krónikus, gyulladásos elváltozások a szervezet egyes körülhatárolt részein, melyek időnként áteresztővé válnak és a véráram által más, távoli szerveket megbetegítenek. A gócnak sokszor nincs helyi tünete. Ilyen gócos elváltozásokat rejthet a szájüreg is. Nemcsak a szuvasodás miatt elhalt fogak lehetnek gócosak, hanem csiszolás miatt elhalt vagy helytelenül gyökérkezelt fogakon is kialakulhat góc, illetve fogágybetegség és elő nem tört bölcsességfogak körül is kialakulhat. Ezért ehhez a témakörhöz hozzátartozik a helytelenül gyökérkezelt fogak újragyökérkezelése is.

Gyökérkezelésre van szüksége? Kérjen időpontot most:
Nádor Dent Kft.Telefon: +36 20 77 88 011 +36 1 707-0705Cím: 1117 Budapest Szerémi út 7/A. I. em. 101.Szombat délelőtti ügyelet:9.00-13.00Tel: +36 1 707-0705