Fogszabályozás

Fogszabályozó

Mindenek előtt legfontosabbnak tartom megismertetni Önöket rendelőnk fogszabályzásról alkotott filozófiájával.

Miben más ez nálunk, mint a legtöbb fogszabályzással foglalkozó rendelőben?

A fogszabályozás nem egy teljesen különvált szakterülete a fogászatnak. Rendelőnkben a fogszabályzó szakorvos szorosan együttműködik más fogszabályozáshoz kötődő szakágak specialistáival,  a harmónikus, szép arckarakter és szabályos fogazat kialakítása érdekében. A fogszabályozás célja nem csak az esztétikus fogsor létrehozása! 

Rendelőnkben fogszabályozás során  újfajta irányelveket követünk a tervezésben, az amerikai gyakorlatnak megfelelően.

Vizsgálnunk kell:
• az arc harmóniáját,oldalsó profilját, 
• a mosoly jellegét, az ajak teltségét, 
• az íny lefutását - esztétikus illeszkedését környezetébe
• és nem utolsó sorban a fogak állását és a harapást

 

 

A legújabb technikai vívmányoknak és a felkészült kollégáknak köszönhetően, a fogszabályozás elején úgynevezett mosolytervet (smiledesign) valósítunk meg, mellyel nem csak az egyes fogak állásán tudunk változtatni, hanem kedvezőbbre módosíthatjuk a páciens arckarakterét és mosolyát.

Betegünk biztonságban érezheti magát, mert a fogszabályozás során szigorúan tartjuk magunkat ahhoz a filozófiánkhoz, hogy:
• mindenkiről részletes fogszabályozási  kezelési tervet készítünk  fényképekkel dokumentálva 
• és a betegnek érthetően felvázoljuk a kiindulási esztétikai paramétereket és hogy milyen módon tudunk ezen változtatni a különböző fajtájú fogszabályozási kezelésekkel.

Rendelőnkben a hagyományos fix és kivehető fogszabályozó készülékek mellett alkalmazunk láthatatlan fogszabályozó készülékeket és trainereket is.

 

Láthatatlan fogszabályozó

Modern világunkban felnőtt és kamaszkorú pácienseink természetes igénye, hogy észrevétlen legyen fogszabályzójuk. A legújabb fejlesztések Amerikában és a világ más pontjain a láthatatlan fogszabályzók kifejlesztésére törekszenek. Ezek a legmodernebb fogszabályozási technikák már rendelőnkben is elérhetőek:

 

 

 

Lingualtechnika Lingualtechnika: A fogszabályzó készüléket a nyelv felőli oldalon helyezzük el. Európában és Amerikában  méltán közkedvelté vált fix fogszabályzó készülék. Úgy alakították ezeket a fogszabályzókat, hogy pár nap alatt megszokhatóak legyenek. 

Invisalign

Invisalign: Láthatatlan, kivehető fogszabályozó rendszer. Az invisalign fogszabályozót készítő cég központja az USA-ban, a  Szilikon-völgyben található. Kényelmes és könnyen tisztítható foszabályozó.

Zafír és kerámia fix fogszabályozók

Zafír és kerámia fix fogszabályozók: A technika a hagyományos ragasztott fogszabályzókhoz hasonló, de szinte észrevehetetlen.

 

 

 

Kérdések és válaszok


Csak az esztétikai megjelenés miatt fontos a fogszabályozás?

NEM. Torlódott  fogakat lehetetlen tisztán tartani, ez fogszuvasodáshoz, ínygyulladáshoz,  fogágykárosodáshoz vezet. A harapási rendellenségek egyes fogak túlterheléséhez és állkapocsizületi károsodáshoz, fájdalmakhoz vezet. Végül a „csálén” nőtt fogazatban lévő foghiányokat sokkal nehezebb korrekt fogpótlással ellátni.

Lehet felnőtteket is fogszabályozni?

IGEN. Ma már a felnőttkori fogszabályozást rutinszerűen alkalmazzuk. A legmodernebb fogszabályozási technikák már láthatatlanok: Lingual technika, Invisalign.

Melyik életkorban célszerű elkezdeni?

A legideálisabb időszak a fogszabályozásra a 12-18 éves kor. De egyes állcsont fejlődési eltéréseket már sokkal kisebb korban orvosolni kell, valamint már ahogy említettük, felnőtt szabályozásra is lehetőség van.

Mindenképpen érdemes tájékozódni, hogy Önnek vagy gyermekének szüksége van-e fogszabályozásra, ezért az első konzultáció nálunk ingyenes!

Fogszabályozásra van szüksége? Kérjen időpontot most:
Nádor Dent Kft.Telefon: +36 20 77 88 011 +36 1 707-0705Cím: 1117 Budapest Szerémi út 7/A. I. em. 101.Szombat délelőtti ügyelet:9.00-13.00Tel: +36 1 707-0705