Fogfehérítés

 

„A legjobb névjegykártyám a mosolyom”.

Mitől színeződnek el a fogak?

Többféle oka lehet a fogak elszíneződésének.
Egyik ilyen ok az életünk során elfogyasztott ételekből és italokból a fogba jutó pigment anyagok (pl. kávé, tea, kóla, vörösbor, stb.). A dohányzás miatt is elsötétednek a fogak. Teljes fogazatot érintő mélyebb, belső elszíneződéshez vezetnek a fogfejlődés során alkalmazott bizonyos gyógyszerek (pl. tetracyclin), trauma, örökletes tényezők. Sérülést szenvedett fogak vagy gyökérkezelt fogak is elsötétülhetnek.

Fogfehérítés előtt rendkívül fontos a fogakon lévő felrakódások, lepedék vagy fogkő eltávolítása, mivel ezek is csúnya elszíneződéseket okoznak, illetve alattuk a fog nem fehéredik a kellő mértékben. Professzionális fogtisztítás során ultrahangos eszközt használunk a fogkövek eltávolítására, a második lépésben pedig intraoralis homokfújóval tökéletesen simára polírozzuk a fogakat. 

Ezt követően közösen kiválaszthatjuk a legjobb megoldást számodra.

 


Kérdések és válaszok fogfehérítéssel kapcsolatosan

Károsítja-e a fogakat a fogfehérítés? 
Nem, orvosi felügyelet mellett teljesen veszélytelen.

Mennyire tartós az elért eredmény? 
Az életmódtól függ. Amennyiben jó a szájhigiénéd és nem fogyasztasz sok színezőanyagot tartalmazó ételt-italt (tea, cola, kávé dohányzás…stb.) az eredmény években mérhető. Aki mégis napjában többször fogyaszt ilyen termékeket, náluk sincs gond, mert évente egy 2-3 napos otthoni sínes fehérítéssel simán fenntarható az eredmény.

Milyen eredmény várható fogfehérítés után?  
A ZOOM2 rendszerrel, akár 6-8 áranyalatot is fehéredhetnek a fogaid, de leírtak már 10-11 árnyalatnyi fehéredést is. Nagyon látványos eredményt értünk el azoknál a pácienseinknél is, akiknek makacs sötét vagy csíkozott (Tetracyclines) elszíneződésük van és mindenféle fehérítési módszert kipróbáltak már, de nem voltak eléggé hatásosak.

Vannak-e kellemetlenségek fogfehérítés folyamán?
Előfordul időnként, hogy érzékenyek lesznek a fogak, leginkább hidegre, de ez legkésőbb 48 órán belül megszűnik. Folyékony zománckezeléssel (Tooth Mousse, MI Paste Plus, ennek leírását lásd a Különlegességeinknél) még hamarább.   

A meglévő tömések és fogpótlások fehérednek-e? 
Nem, ezért van szükség egy precíz kezelési terv elkészítésére, melyben pontosan meghatározzuk a kezelések sorrendjét. Ilyen tervet rendelőnkben minden páciensnél készítünk. A fogfehérítés után lehetőség van a régi tömések, pótlások cseréjére, így egységes, szép fogszín és mosoly érhető el.

ZOOM gépi és lézeres fogfehérítés Tovább
Csak beülsz a székbe és másfél óra múlva már hófehér mosollyal távozol, mint egy sor híres amerikai és magyar sztár is, pl.: Brad Pitt, Jeniffer Aniston, Baby Gaby és sokan mások.
Egyfogas fogfehérítés Tovább
Amennyiben elülső gyökérkezelt fogadnál elszíneződést tapasztalsz a többi fogadhoz képest, van megoldás anélkül is, hogy lecsiszolnánk és koronát készítenénk rá.
Hagyományos otthoni fogfehérítés Tovább
Lenyomat alapján a te fogaidra pontosan illeszkedő fogfehérítős sínt készítünk, amellyel kb. 2 hét alatt otthon kifehérítheted a fogaidat.
TRÉSWHITE, otthoni nappali fehérítő rendszer Tovább
Igazán kényelmes és kevés vesződséget igénylő megoldás. Otthon napi 60 percet kell használni, 7-10 napon keresztül.
Elszíneződtek a fogai? Kérjen időpontot most!