Fogbeültetés és implantáció 

NádorDent

Fogbeültetés (implantálás) – nagy precizitással és fájdalommentesen nyerheti vissza egészséges mosolyát. Mi is az a implantáció, implantátum? Az implantátum a természetes fogak gyökeréhez hasonlóan a hiányzó fogat vagy fogakat stabilan és hosszútávon pótolja. 

 

 

Rendelőnkben az egyik piacvezető és legmegbízhatóbb svájci implantátum gyártó cég termékét használjuk, ez a STRAUMANN.

 

A fogbeültetés előnyei:

  • A hiány mellett lévő fogakat nem kell lecsiszolni. Implantáció nélkül a hiány mellett álló fogakat le kell csiszolni ahhoz, hogy pótlást tudjunk készíteni (egy fog hiányánál készíthetünk Minimálinvazív Inlay hidat is).  
  • A beültetett implantátum a környező csontot aktívan tartja, térfogata megmarad. Implantáció nélkül a nem használt csont egyszerűen lebontódik. 
  • Nagy foghiányoknál és kivehető protézist viselő pácienseknél fix fogpótlás készíthető.
  • Kivehető fogpótlásokat kevés számú implantátummal stabilizálhatjuk.

 

 Fogbeültetés

 

 

Az implantációs fogpótlás készítésének menete

A fogbeültetés előtt a páciens és a magunk biztonsága érdekében is, számítógépen megtervezzük az implantáció pontos menetét. Ehhez egy CBCT felvétel szükséges, mely 3D képet ad az implantálni kívánt területről.

Ezáltal szinte 100% elkerülhetőek az implantáció közben érinteni nem kívánt képletek sérülése és ezzel minimalizálódnak a szövődmények.

Első lépés: csavarhoz hasonló implantátumot helyezzünk be a csontban. 2-től 6 hónap alatt kapcsolat alakul ki a csont és az implantátum között.

Második lépés: implantátum feltárása és a körülötte lévő íny formázása, íny pihentetése.

Harmadik lépés: elkészítik a hidat, koronát, melyek az implantátumokon rögzülnek. Rövid időn belül ismét tud mosolyogni, rágni és beszélni.

Implantáció-Csontpótlás: Akiknél a csont nagy része lebontódott, csontpótolni kell, így itt is lehetőség van implantátumos híd készítésére. A különböző, implantáció előtti csontpótlási eljárásokhoz számos gép és eszköz áll rendelkezésre, melyekkel akár kiterjedt fog- és csonthiányokat is képesek vagyunk pótolni: csontpótló és implantációs (fogbeültetés) eljárásokkal.

Csontpótláshoz használt piacvezető anyagok: BIO-OSS csontpótló, BIO-GIDE és GORE-TEX membrán.
 Az implantációt altatásban is végezzük, ezzel  teljesen kizárjuk a kellemetlenségeket.


Kérdések és válaszok

 

Altatásban?

Igen, gyakorlott és megbízható altatóorvos csapattal. Amennyiben kíváncsi rájuk, nézze meg honlapjukat: www.szundizzvelünk.hu

Fájdalmas?

Az érzéstelenítési eljárásoknak köszönhetően az implantáció fájdalommentes. A műtét után előfordul arcduzzadás és kisebb diszkomfortérzés. A fogbeültetés után betegünket alapos tanácsokkal, gyógyszerekkel és különböző eszközökkel látjuk el, így minimálisra csökkennek a panaszok.

Kilökődik?

Nem, ma már a vezető implantátum fajták (köztük az általunk használt Straumann is) 99,25% -ban stabilak maradnak. A ötvözetlen titán implantátum speciális felszíni kialakítása olyan, hogy a csont és az implantátum szorosan összekapcsolódnak. A rossz szájhigiéne azonban mindent tönkretehet, ennek talaján kialakuló fogágybetegség az implantátumok körül gyorsabb lefolyású, a csont felszívódik és a folyamat implantátum meglazuláshoz vezet.

Allergiát vagy egyéb megbetegedést okoznak-e az implantátumok?

Nem, legalább 4 évtizedes tapasztalatok alapján, erre példa még nem volt.

Kinek lehet?

Bárkinek kivéve a következőket:
•    kezeletlen rendszerbetegséggel vagy  fogágybetegséggel rendelkező pácienseknél, erős dohányosoknál.

Azoknál a betegeknél, ahol ezek kontrollálva, gyógyítva vannak, használható az implantáció.

Fogbeültetésre lenne szüksége? Kérjen időpontot most:
Nádor Dent Kft.Telefon: +36 20 77 88 011 +36 1 707-0705Cím: 1117 Budapest Szerémi út 7/A. I. em. 101.Szombat délelőtti ügyelet:9.00-13.00Tel: +36 1 707-0705