Fogatlanság, kevés fog

NádorDent

Fogatlanságra vagy kevés fog problémájára is van megoldásunk.
A következő rész azoknak a pácienseknek szól, akik elkeseredettek, mert a fogágybetegség, vagy egyéb okok miatt már sok fogat, vagy akár az összeset elveszítették.

 

 

Jó hír, hogy még mindig van lehetőség fix vagy kombinált fogpótlással pótolni azokat. Ezek viselése sokkal komfortosabb, mint egy teljes kivehető protézisé. Az elvesztett fogakat műgyökerekkel (implantátum) helyettesítjük, melyeket a csontba ültetünk be. Ezekre az implantátumokra aztán koronákat és hidakat tudunk készíteni. Így akár teljesen fogatlan páciensünknél is pótolhatjuk a fogakat fix híddal.

 

Implantátum Panoráma Röntgen felvételen: Ezzel a kiindulási státusszal érkezett páciensünk. Előrehaladott fogágybetesége miatt a megmaradt alsó fogait el kellett távolítani.
Implantátum Kivehető fogpótlást páciensünk nem szeretett volna viselni. Ezért implantátumok beültetése történt az alsó állcsontban, így pótolva az elvesztett fogakat.
Implantátum A beültetett implantátumokra elkészült a fix híd. Páciensünk nagyon boldog, mert a beavatkozás előtt évekig szenvedett a fogatlanságtól és kivehető protézisétől. Nem hitte volna, hogy valaha még lesznek „saját fogai”.

 

Általában fix fogpótlások készítésére törekszünk. Azonban erre nincs mindig lehetőség, de még létezik egy mentő módszer, hogy elkerüljük a teljes kivehető protéziseket. Ezek a kombinált fogpótlások. A kombinált fogpótlások fix és kivehető részből állnak, melyek finommechanikai precíziós eszközökkel kapcsolódnak egymásba. Rágáskor, beszédkor, nevetéskor a kivehető rész helyéről el nem mozdul. Tisztítás céljából viszont eltávolítható a páciens egy bizonyos kézmozdulatával, melyet a rendelőben megmutatunk.

Szerencsére ma már megvannak azok a technikai vívmányok, hogy újra önfeledten tudjon rágni, beszélgetni, mosolyogni. Akár kiterjedt fog és csonthiányoknál is képesek vagyunk pótolni azokat: csonpótló és implantációs (fogbeültetés) eljárásokkal.

A mozgó, kivehető fogpótlások már a múlté. Szájsebészeti műtétet altatásban is végzünk. 

Fogpótlásra lenne szüksége? Kérjen időpontot most:
Nádor Dent Kft.Telefon: +36 20 77 88 011 +36 1 707-0705Cím: 1117 Budapest Szerémi út 7/A. I. em. 101.Szombat délelőtti ügyelet:9.00-13.00Tel: +36 1 707-0705