Fémmentes fogpótlás


A fémmentes fogpótlás könnyed és tökéletesen élethű!

 

A fémmentes fogpótlásokkal megoldhatjuk azt a problémát, hogy valakinek látszódik a hídja, vagy koronája. A páciensek többségét nagyon zavarja, hogy bár pótolva vannak fogai, mégis látszik, hogy az mű. Erre jelent megoldást a fémmentes fogpótlás.

Fémmentes fogpótlások előnyei:

-       élethű, mintha az ínyből nőne ki

-       fémallergia esetén használható

-       anyaguk miatt könnyebb a súlyuk

-        egyes fémmentes fogpótlások rögzítésük miatt alkalmasak csiszolásmentes hidak és héjjak készítésére.

 

Milyen problémára milyen fémmentes fogpótlást?

 

  1. több fog hiány, kiterjedt híd, körhíd

fémmentes fogpótlás: cirkónium-dioxid

A fémmentes fogpótlások, különösen a nagyobb foghiányoknál is alkalmazható cirkónium dioxid alapú fémmentes fogpótlások, már igazi high-tech vonalat képviselnek a fogászatban. A fogakról készült mintát egy speciálisan erre a célra fejlesztett laser scanner tapogatja le, az ezáltal nyert tér adatokból a számítógép egy virtuális fogpótlás mintát generál. Ez a számítógép egy frézelő gépet irányít, mely egy cirkónium dioxid tömbből kifaragja a megtervezett fémmentes fogpótlást.

  1. egy fog hiány, rövid híd

fémmentes fogpótlás: E-Max kerámia híd

Újdonságunk: E-Max a legújabb fémmentes fogpótlás egyenesen Lichtensteinből. Nagyon szép élethű színpalettával rendelkezik.

  1. egy fog hiány, kisörlő

fémmentes fogpótlás: GC Gradia csiszolásmentes híd

A szintén fémmentes GC Gradia Inlay híd belsejében elhelyezkedő fonott üvegrost például az űrkutatás és űrrepülő gépgyártás területéről tört be a fogászatba, mert könnyű mégis nagy a szakító szilárdsága. Ennél a típusú fémmentes fogpótlásnál a hiányzó fog melletti fogakba, csak egy tömésszerű üreget kell kiképezni, vagy a már meglévő tömést eltávolítani. Ezekbe az üregekbe illeszkedik bele a fémmentes fogpótlás két kis nyúlványa, ami tartja a köztifogat. Könnyed és fog színével megegyező színű fémmentes fogpótlás.

  1. 4.      korona, letört fog

fémmentes fogpótlás: E-max, Cirkónium, GC Gradia

Világosabb színű fognál alkalmazható fémmentes fogpótlás az E-max, vagy a GC Gradia. Sötétebb színű, gyökérkezelt fognál alkalmazható fémmentes fogpótlás a Cirkónium.

  1. elülső fogak szín, forma, nagyság korrekciója

fémmentes fogpótlás: E-max kerámia héj

Ennek a típusú fémmentes fogpótlásnak olyan a rögzíthetősége, hogy nem szükséges az egész fogat lecsiszolni, hanem elég ha csak a külső felszínére készítjük egy vékony lap formájában a fémmentes fogpótlást.

  1. 6.      hátulsó fogak nagy része hiányzik

fémmentes fogpótlás: E-max, vagy GC Gradia inlay/onlay

Amikor az őrlőfog nagy része letört, ezt a típusú fémmentes fogpótlást ajánljuk.

 

Minden fémmentes fogpótlás készítésénél egy egyéni színfestés történik, a páciens szoros együttműködésével. Így a fémmentes fogpótlás valóban olyan lesz mintha a páciens saját foga lenne.

A ma már biztonságosan alkalmazható fémmentes fogpótlások óriási előrelépést jelentenek az esztétikai fogászat területén.

Miért szeretik betegeink a fémmentes fogpótlást?
Mert teljesen olyan mintha az igazi, saját fog lenne, senki nem veszi észre a koronát, hidat. Nincs szürke korona és ínyszél, áttetszősége a valódi fogakhoz hasonlít.

Miért szeretjük mi, fogorvosok a fémmentes fogpótlást?

Mert látjuk az elégedett mosolyt betegeink arcán, amikor megpillantják magukat fémmentes fogpótlásukkal és ez nekünk mindennél többet ér.

Amennyiben szeretne többet megtudni a fémmentes fogpótlások készítéséről kattintson ide!

Valósághű fémmentes hidak, koronák. Íme néhány saját esetünk, hogy érzékeltessük a 

különbséget fém alapú és fémmentes fogpótlások között: 
Imre
László

Foghiánya van? Kérjen időpontot most!
Nádor Dent Kft.Telefon: +36 20 77 88 011 +36 1 707-0705Cím: 1117 Budapest Szerémi út 7/A. I. em. 101.Szombat délelőtti ügyelet:9.00-13.00Tel: +36 1 707-0705