Csiszolás nélküli hidak - A könnyűszerkezetes híd a fogászatban 

 

Inlay híd.JPGMiért rajonganak pácienseink ezért a fogpótlásért?

Nagy előnye ennek a pótlás típusnak, hogy a hiány melletti fogakat nem szükséges lecsiszolni, ezért MINIMAL INVAZÍV: ez a fogalom azt jelenti, hogy a lehető legtöbb ép foganyagot megkíméljük. Páciens számára egy könnyed, komfortos viselet, mely igazán esztétikus hatással bír.


Beragasztott inlay híd


Hogyan készül?
Minimál invazív technikával, mely csiszolás nélküli hidaknál úgy valósul meg, hogy a hiányt határoló fogakban tömésszerű üregeket készítünk vagy ha van régi tömés, szuvasodás, ezeket eltávolítjuk. Erről lenyomatot veszünk és a fogtechnikus pár nap alatt elkészíti a csiszolás nélküli inlay hidat. A pótlás szárnyszerű két nyúlványa pontosan beleilleszkedik az előkészített üregekbe és ezek tartják a hiányzó fogat. A képen a beragasztott pontosan illeszkedő inlay híd látható.

 

A csiszolás nélküli híd belső váza fonott üvegrost (Dentapreg S-glass), mely az űrkutatás és a könnyűszerkezetes repülőgép gyártás fejlődésével került át a fogászatba, igazi High-Tech megoldás, mely a rágóterhelésnek is ellenáll. 

Mikor alkalmazzuk?
A leggyakrabban egy foghiány pótlására alkalmazzuk.

A merevítőrostok alkalmazása a fogorvoslás területén, sok más komplikált (gyakran megoldhatatlannak tűnő) esetben is esztétikus megoldást nyújt. Például, kitört metszők azonnali, akár aznapi ideiglenes pótlása vagy fogágybetegek mozgó fogainak stabilizálása sínezéssel, vagy akár a kihúzott-kiesett fog visszaragasztása hosszútávú ideiglenes megoldásként. Alkalmazható még implantáció után hosszútávú ideiglenesként a gyógyulási fázisban. Ezek a fémmentes eljárások a rendelőben egy alkalom alatt készülnek, Ribbond szőtt polietilén rost felhasználásával.

Foghiánya van? Kérjen időpontot most:
Nádor Dent Kft.Telefon: +36 20 77 88 011 +36 1 707-0705Cím: 1117 Budapest Szerémi út 7/A. I. em. 101.Szombat délelőtti ügyelet:9.00-13.00Tel: +36 1 707-0705