Bölcsességfog

bolcsesseg.JPG


Mi az, amit érdemes tudnia a bölcsességfogakról?


A legtöbb esetben nem fér el a fogívben, mert  táplálkozási szokásaink változása miatt, állcsontunk fejletlenebb, mint őseinké. Ekkor a fog rossz állásúvá válik és további problémákat okozhat.

Az is előfordul azonban, hogy elfér a fogívben és teljes értékű fogként üzemel. 

 

Mit tehet Ön  bölcsességfoga épségéért?

Akár, ha kis mértékben is előtört a fog, a legfontosabb teendő az alapos tisztítás. Ezzel mind az ínygyulladást, mind a fog szuvasodását megelőzheti. Ne feledje a fogköz tisztítása is rendkívül fontos.
Rendelőnkben egyéni szájhigiéniai foglalkozásokat is tartunk. Ezenkívül rendszeresen ellenőriztesse bölcsességfogának épségét fogorvosával.

 

Bölcsességfog

 


Milyen problémákat okozhat egy rossz állású bölcsességfog?

Sokszor nehezen fér el az állkapocsban, ezért ferdén nő, egyáltalán nem tud előtörni, vagy csak bizonyos mértékig tud kibújni, mely a következő problémákat okozza:

- időnként jelentkező kisebb vagy nagyobb fájdalmakat.
- a fog körüli íny gyulladását, sok esetben mélyebb tasak, cysta kialakulását
- a félig előtört bölcsesség fog könnyen elszuvasodik, megfájdul
- az elülső fogak torlódását
- az előtte lévő nagyőrlő gyökerének felszívódását, a fog szuvasodását

Mikor szükséges a bölcsességfogat eltávolítani?

Amikor a fent említett problémák közül valamelyik kialakul. Vigyázat, ezek sokszor a folyamat elején tünetmentesek és csak később, már súlyosabb állapotban okoznak panaszt. Ezért jöjjön el hozzánk és ellenőriztesse le fogait. Modern, kis sugárterhelésű panoráma röntgenünkkel készített felvételen az összes fogát egyszerre láthatjuk. 

Amikor el kell távolítani:
A korszerű érzéstelenítési eljárásoknak köszönhetően a beavatkozás fájdalommentes. Két újdonságunk is van, mellyekkel könnyebbé tesszük ezeknek a kezeléseknek az elviselését:

 1. altatásban végzett beavatkozás

 2. ezLase lágylézer, gyógyulás elősegítő és fájdalomcsökkentő a műtét után. 

 A kezelés után előfordulhat arcduzzadás és kisebb diszkomfortérzés, de betegünket alapos tanácsokkal, gyógyszerekkel és különböző eszközökkel látjuk el, így minimálisra csökkennek a panaszok.
Még rossz állású, mélyen fekvő fogakat is kíméletesen tudunk eltávolítani csontfúró W&H motorunk segítségével, a vésés és kalapálás a múlté. 

Rendelőnk felszereltsége és fogorvosaink tapasztalata fel van készülve mindenféle szájsebészeti eset ellátására. Szájsebészeti felszereltségünk a legmodernebb gépekkel és magas színvonalú eszközökkel van ellátva. Fogorvosaink elszántsága e téma iránt / folyamatos elméleti és gyakorlati- Handson trainingeken való részvétellel/ biztosítja, hogy így minden beavatkozást nagy biztonsággal el tudunk végezni.

Általunk végzett további szájsebészeti beavatkozások:
• egyszerű foghúzástól a bonyolult íny- és csont feltárással együttjáró foghúzások megoldása
• gyökércsúcs resectio: a gyökércsúcson lévő gyulladás gócbetegség miatt  
• fogszabályozás miatt állcsontban visszamaradt fogak felszabadítása
• Sinuszárás
• csontpótlás-amennyiben nem áll kellő menyiségű csont a fogimplantátum behelyezésére. Fajtái: orrmelléküreg feltöltése csontpótlóval, vékony csont vastagítása 
• implantálás
• koronahosszabító műtétek, ínyhiány pótlása kötőszövet átültetéssel, esztétikai szempontból vékony ínyű páciens ínyét megvastagítjuk. Ehhez mikrosebészeti eszköztárunkat és Zeiss nagyítónkat használjuk.

Ezenkívül rendelőnkben a szakmai csapat által egyéb csont és ínyplasztikákat is végzünk.

Problémája van a bölcsességfogával? Kérjen időpontot most:
Nádor Dent Kft.Telefon: +36 20 77 88 011 +36 1 707-0705Cím: 1117 Budapest Szerémi út 7/A. I. em. 101.Szombat délelőtti ügyelet:9.00-13.00Tel: +36 1 707-0705