Baleset miatt letört fog

Szinte minden esetben a metsző fogakat érinti.

A kezelés módja a sérülés mértékétől függ:

torott_1.pngKevesebb, mint a fog fele tört le. 
Ellátás módja: direkt héj.
Ez rendelőnk és Dr. Szűcs Orsolya egyik specialitása. Ennek a technikának a nagy előnye hogy egy ülésben szinte 100%-osan elkészül. Nincs szükség fogtechnikus bevonására és minimálinvazív ( a fog anyagát maximálisan megkímélve). Tükörfényesre felpolírozható porcelánszemcsékkel dúsított kompozit anyagból készül a páciensünk egyéni fogformájához és fogszínéhez észrevétlenül illeszkedve.

torott_2.pngA fog fele hiányzik. 
Ellátás módja: indirekt héj.
Fogtechnikus mesterünk által készül, fémmentes kerámia anyagból. Nagy előnye, hogy nem kell lecsiszolni a fogat, csak az elülső felszínt érintjük. Páciensünk egyéni fogformájához és fogszínéhez észrevétlenül illeszkedik. Szép, esztétikus megoldás.


torott_3.pngA fog nagy része, vagy a teljes koronai rész hiányzik.
Ellátás módja: korona
Az elülső területek ellátásánál a kimagasló esztétikájú fémmentes koronákat ajánljuk. Általában, az ilyen mértékben sérült fogakat már gyökérkezelni kell, majd ezután esztétikus üvegrost csappal megerősítve felépíteni. A körülményeket figyelembe véve, többféle fémmentes anyag közül választhat páciensünk. link:fémmentes fogpótlások

A baleset során a fog a helyén maradt, de enyhén mozgatható.
Ellátás módja: a mozgó fog sínezése (merevítése).
A mellette lévő fogakhoz rögzítjük a mozgó fogat. Ehhez egy esztétikus, fonott, polietilén rostot használunk (RibbondTM). Ez egy speciális, ultravékony, de nagy szakítószilárdságú anyag, mely a könnyűszerkezetes repülőgép gyártásból került át a fogászatba. Szinte láthatatlan és 6 hónap múlva egyszerűen eltávolítható, ha megszilárdult a fog.
 

torott_4.pngA baleset során a fog teljes mértékben kiesett a fogmederből.
Ellátás módja: kétféle lehetőség létezik,melyek közül a szakember feladata eldönteni melyik a helyes megoldás.


Amennyiben a kiesett fog még visszahelyezhető a fogmederbe, a mellette lévő fogakhoz lehet rögzíteni. Ehhez egy esztétikus, fonott, polietilén rostot használunk (Ribbond). Ez egy speciális, ultravékony, de nagy szakítószilárdságú anyag, mely a könnyűszerkezetes repülőgép gyártásból került át a fogászatba. Szinte láthatatlan és 6-8 hónap múlva egyszerűen eltávolítható, ha megszilárdult a fog. 

Amennyiben a kiesett fog már nem helyezhető vissza a fogmederbe nagyfokú roncsolódás, vagy a fog elvesztése miatt, más módot kell találni a foghiány pótlására. Legjobb megoldás a fogbeültetés. Az implantációt a szövetek regenerálódása után lehet elvégezni: egy műgyökeret helyezünk a csontba a hiányzó gyökér helyett, majd erre koronát készítve pótoljuk a foghiányt. Nagy előnye, hogy a hiány melletti fogakhoz nem kell nyúlni és a csont is aktív marad, nem sorvad le.

A páciens feladata

         - a fogat vigyük magunkkal a rendelőbe
         - tejbe áztatva vagy a szánkban tartva vigyük be
         - NE mossuk, sikáljuk le
         - tilos zsebkendőbe tenni vagy a foggyökeret kézzel megfogni

Letört a foga? Kérjen időpontot most:
Nádor Dent Kft.Telefon: +36 20 77 88 011 +36 1 707-0705Cím: 1117 Budapest Szerémi út 7/A. I. em. 101.Szombat délelőtti ügyelet:9.00-13.00Tel: +36 1 707-0705